Трамп допустив введення мит проти Росії і Саудівської Аравії через нафту

США не планують вводити мита для Росії чи Саудівської Аравії через ситуацію на нафтовому ринку, проте це може статися, якщо зі Сполученими Штатами будуть «несправедливо звертатися».

Про це заявив в ході брифінгу американський лідер Дональд Трамп.

«Мита – це джерело великого доходу для нашої країни. Але в тому, що стосується нафти, немає, зараз я не роблю цього. Думаю я про їх введення зараз – ні. Але якщо з нами не будуть звертатися справедливо, то це, звичайно, є інструментом », – зазначив він.

На питання, чи планується зняття або пом’якшення санкцій проти Росії, Трамп відповів негативно. На його думку, Росія і Саудівська Аравія настільки збільшили видобуток, що нафта подешевшала води, проте незабаром ринок змусить їх скоротити виробництво. Через падіння цін на нафту «неймовірно сильно» страждають обидві країни, зазначив Трамп, додавши, що «суперечка» між ними завдає шкоди всьому світу.

За словами Трампа, він виступив посередником в угоді Росії і Саудівської Аравії щодо скорочення видобутку нафти на 15 млн бар./добу, однак США зі свого боку при цьому зменшувати обсяги видобутку не зобов’язані. При цьому Білий дім очікує укладення угоди між Москвою і Ер-Ріяд «найближчими днями», заявив міністр енергетики США Ден Бруйетт, повідомляло джерело Reuters.