Новим керівником військової прокуратури хочуть призначити Олега Сенюка- ЗМІ

На посаду керівника спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями й у сфері оборонно-промислового комплексу (колишня військова прокуратура ГПУ) розглядається Олег Сенюк.

У 2019 році він вже обіймав посаду військового прокурора Центрального регіону України.

До цього був керівником Західного регіону, нагадує видання “Голос“.

“Сенюка пов’язують зі скандальним забудовником Максимом Микитасем. Саме в його виробництві була кримінальна справа за обвинуваченням Микитася в захопленні земель Міноборони під будівництво житлового комплексу “Чарівне Місто”. З цієї кримінальної справи було призначено експертизу для встановлення збитків держави. Але чомусь слідчими Сенюка експертиза була відкликана, а справу – закрито”, – зазначають журналісти.

За їх даними, від 100 до 300 тис. дол. становить гонорар, який озвучують у будівельних колах для закриття кримінального провадження щодо захоплення земель, як правило, Міноборони.

ЗМІ підкреслює, що Сенюка пов’язують з лобіюванням будівництва елітних котеджів на території військового містечка під Львовом. Землю при цьому планувалося оформити на підставних “атівців”, стверджують журналісти.

Ще одна афера з державною землею, пише ЗМІ, була у Львові за участі начальника Західного територіального управління капітального будівництва Міноборони, який уклав договір з бізнесменами на будівництво багатоповерхівок.

“Зразок завданням Сенюка було “мовчки” споглядати за захопленням оборонних земель підприємцями. Відповідна справа за фактом бездіяльності досі розслідується в ДБР… Запитань більше, ніж відповідей. І відповідь на них дасть час і очікувані призначення”, – констатують журналісти.