Президент ініціює розширення підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину через епідемію коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський ініціює розширення підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину через епідемію коронавірусу.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив на нараді з представниками уряду та банківського сектору.

Згідно з повідомленням, одним із ключових завдань влади є допомога у збереженні малого та середнього бізнесу під час і після епідемії коронавірусу.

«Малий та середній бізнес сьогодні страждає найбільше, адже не може працювати та не має великої фінансової «подушки». А саме бізнес – це робочі місця та податки», – наголосив Зеленський.

На нараді обговорили створення інструментів для кредитування нових підприємців та підтримки наявних завдяки кредитним канікулам та компенсації відсотків за кредитами так, щоб не збільшити кількість прострочених позик.

Президент зауважив, що нові інструменти мають показати підприємцям, що «білими» бути вигідно.

«Світ змінився. Працювати «в тіні» сьогодні невигідно. Треба стимулювати зайнятість, запобігаючи неконтрольованій інфляції», – сказала радник керівника Офісу президента з банківських питань Вікторія Страхова.

«Потрібно створити нові та переосмислити наявні програми підтримки, тобто розширити підтримку тих, хто вже працює у різних сферах. Зберегти бізнес зараз – це як дозволити країні дихати й жити в майбутньому», – резюмував Зеленський.

Учасники наради вже найближчими днями представлять дієві програми для підтримки українського підприємництва.