Україна закрила пішохідні переходи на кордоні

Україна з півночі закрила пішохідні переходи на кордоні і залишила для транспорту лише 19 пунктів пропуску з 230, виконуючи рішення Уряду про заходи з протидії поширенню коронавірусу.

“З урахуванням всіх обмежень, введених українською владою та уповноваженими органами сусідніх країн, з нуля годин 7 квітня залишається тільки 19 пунктів пропуску, де можна перетнути державний кордон України власним автотранспортом”, – повідомила в понеділок Державна прикордонна служба України.

Таким чином, на кордоні не залишилося жодного відкритого пункту пропуску, де здійснюється пішохідне сполучення. При цьому прикордонне відомство уточнило, що виняток може бути зроблено щодо евакуаційних рейсів за рішенням уповноважених міністерств і відомств.

16 березня Україна закрила кордон для в’їзду іноземців, 17 березня були закриті пункти пропуску через держкордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення. З 28 березня Київ закрив кордони для пасажиропотоку, після чого буквально відразу ж виникли величезні черги на пунктах пропуску з країнами Євросоюзу, куди на заробітки виїжджають українські громадяни.

3 квітня в рамка посилення карантинних заходів уряд України ухвалив залишити відкритими тільки 21 пункт пропуску через держкордон. Тоді прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що всі в’їжджають в країну повинні будуть проходити карантин протягом двох тижнів.

На Україні до 24 квітня діє карантин і режим надзвичайної ситуації з метою протидії поширенню коронавірусу.

На Україні станом на ранок 6 квітня зафіксовано 1319 підтверджених випадків захворювання коронавірусом, 38 летальних випадків, 28 пацієнтів одужали.