Через карантин в Україні без роботи залишилися понад 160 тисяч працівників

Більш як 160 тисяч працівників ресторанного бізнесу України залишилися без роботи у зв’язку карантином.

Про це повідомила онлайн-платформа для роботи з державними відкритими даними OpenDataBot з посиланням на дослідження компанії з автоматизації ресторанів Poster.

Також повідомляється, що продаж закладів громадського харчування в Україні за тиждень з 23 по 29 березня скоротилися в середньому на 73% у порівнянні з аналогічним періодом у лютому.

Найбільше падіння спостерігалося в Києві і Львові – на 78%, за ними йдуть Харків – 73%, Дніпро – 65%, Одеса – 60%.

Згідно з повідомленням, зараз в Україні працюють понад 30 тисяч закладів. Обсяг ринку громадського харчування в Україні в 2019 році становив близько 50 тисяч закладів.