Італія вводить план допомоги бізнесу на 400 млрд євро

Влада Італії прийняла рішення про новий пакет економічних заходів як допомогу бізнесу на суму 400 мільярдів євро.

Він включає в себе посилення правил з боротьби проти поглинання і державні гарантії на позики та інвестиції бізнесу. Про це заявив прем’єр-міністр Джузеппе Конте на прес-конференції ввечері в понеділок, 6 квітня, повідомляє Politico.

“За допомогою указу, який ми щойно прийняли, ми даємо негайну ліквідність у розмірі 400 мільярдів євро нашим підприємствам, чи то малий, середній або ж великий бізнес”, – сказав Конте.

Міністр фінансів Роберто Гуальтьєрі, Рим гарантуватиме до 90% кредитів підприємствам на суму 200 мільярдів євро через державне експортно-кредитне агентство SACE. Додаткові 200 мільярдів євро були виділені для гарантії на підтримку експорту.

У той же час, компаніям, які користуються гарантованими державою кредитами, не дозволять розподіляти дивіденди між акціонерами.

Гуальтьєрі заявив, що нова система гарантій запрацює “в найближчі дні”.

Указ також розширює сферу застосування існуючих інструментів перевірки інвестицій для захисту стратегічних підприємств від іноземних поглинань.

Конте зазначив, що повноваження з моніторингу іноземних поглинань будуть поширені на такі сектори, як банківська справа, страхування, енергетика, транспорт, водопостачання, охорона здоров’я, безпека харчових продуктів, штучний інтелект і робототехніка.