В Ізраїлі зобов’яжуть носити захисні маски

Громадяни Ізраїлю будуть зобов’язані носити захисні маски за межами власного будинку, відповідне розпорядження у вівторок підписав генеральний директор ізраїльського МОЗ, повідомила урядова прес-служба.

“Генеральний директор Міністерства охорони здоров’я підписав розпорядження про обов’язок носити маски, згідно з яким громадяни не повинні виходити з дому і перебувати в громадських місцях без використання маски, що закриває рот і ніс, спеціального або домашнього виготовлення. Носіння маски знижує ризик заразитися або інфікувати оточуючих”, – йдеться в спільній заяві канцелярії прем’єр-міністра, Мінфіну і МОЗ, поширеній прес-службами відомств.

Обов’язок носити маску не поширюється на неповнолітніх у віці до шести років, осіб з психічними, інтелектуальними або медичними відхиленнями, а також на громадян, які мають значні труднощі з використанням маски, осіб, що знаходяться в транспортному засобі, в будівлі або в кімнаті на самоті або з особами, які проживають з ним під одним дахом.

Закон також дозволяє не використовувати маски учасникам теле- і радіопередач, яким необхідно розмовляти, за умови, що вони дотримуються дистанції в два метри.
Розпорядження про обов’язкове носіння масок набуде чинності в неділю, 12 квітня, наголошується в заяві.