Кіберполіція заблокувала 157 шахрайських інтернет-посилань, пов’язаних із короновірусом

Із початку карантину в Україні правоохоронці перевірили 483 повідомлення про можливе шахрайство, зокрема під час онлайн-купівлі засобів індивідуального захисту, і виявили 267 фактів розповсюдження фейків, повідомляє департамент кіберполіції.

“Під час моніторингу глобальної мережі кіберполіція виявила 267 фактів про розміщення на інформаційних ресурсах неправдивої або провокаційної інформації про пандемію коронавірусу. Наразі вже ідентифіковано 152 людини, які цю інформацію поширювали”, – розповіли в кіберполіції в середу.

Кіберполіція також перевірила 483 повідомлення про вчинення можливих протиправних дій, зокрема онлайн шахрайств, пов’язаних із коронавірусом: “За результатами – відкрито 41 кримінальне провадження”.

Крім цього, заблоковано 157 інтернет-посилань, які використовують шахраї з метою “наживи” під час пандемії.

“Якщо ви стали свідками протиправних дій або потрібна допомога, звертайтеся до Департаменту кіберполіції за формою зворотного зв’язку на нашому сайті – https://ticket.cyberpolice.gov.ua/, на електронну адресу callcenter@cyberpolice.gov.ua, за номером 0-800-50-51-70 або телефонуйте на спецлінію 102″, – закликали в департаменті.”