Зустріч із Денисом Єрмаком коштує $20 тис – Штанько

Зустрічі із братом глави Офісу президента Андрія Єрмака Денисом, які зафіксовано на так званих плівках Єрмака, коштували від $5 тис. Про це в ефірі “4 каналу” розповів фігурант відеозаписів, юрист Дмитро Штанько.

“Про очільника Офісу президента не йшлося, ішлося про плату за зустріч із братом глави ОП… Від $5 тис. до $20 тис.”, – зазначив він, передає Гордон.

Штанько також зазначив, що кілька разів теж отримував винагороду з виплачуваних Єрмаку грошей: “Кілька разів у мене гонорар звідти був”. На запитання, чи платив він податок із цих грошей, Штанько відповів, що “не встиг”.

29 березня нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких Денис Єрмак нібито обговорює питання призначення людей на державні посади. У коментарі “Українській правді” депутат повідомив, що має приблизно 40 годин відео.

Андрій Єрмак пригрозив Леросу розслідуванням. Його брат назвав записи “нарізкою” і справою рук шахраїв, але не заперечував, що на плівках саме він.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом імовірного скоєння корупційних злочинів.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за заявою Андрія Єрмака у зв’язку з поширенням плівок.

У СБУ повідомили, що Головне слідче управління спецслужби проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного здобуття інформації для запису зустрічей Дениса Єрмака.

Штанько й інший фігурант записів Сергій Шумський, заявили, що 5 квітня дали свідчення в НАБУ про факти шахрайства та корупції з боку братів Єрмаків.