Південна Корея погодила з США поставки гуманітарних товарів до Ірану

Республіка Корея погодила з США питання поставок товарів гуманітарного характеру в Іран і може відновити їх у травні.

Сеул отримав у Вашингтона ліцензію, яка дозволить південнокорейським компаніям уникнути американських санкцій. Про це в п’ятницю повідомляє агентство Yonhap.

“6 квітня був запущений процес з гуманітарних поставок в рамках генеральної ліцензії №8”, – наводить Yonhap слова свого джерела в південнокорейському Міністерстві закордонних справ. Ця ліцензія дозволить компаніям і фінансовим інститутам Республіки Корея уникнути санкцій американського уряду при проведенні певних торгових операцій з Іраном, пояснює Yonhap.

В рамках цього механізму південнокорейські компанії повинні ретельно перевіряти своїх іранських контрагентів з тим, щоб поставляються ними товари, в тому числі ліки і медичне обладнання, використовувалися за призначенням. Відзначається, що експорт може відновитися через місяць.

Раніше повідомлялося, що уряд Південної Кореї розглядає можливість створення механізму, схожого на швейцарську угоду про гуманітарну торгівлю. Згідно з цією Угодою, компанії та організації надають детальну інформацію про торгові операції з іранською стороною Міністерству фінансів США.