В Київській області ввели додаткові обмежувальні заходи

На території Київської області з метою запобігання поширенню COVID-19 ввели додаткові обмежувальні заходи. Про це повідомляє прес-служба Київської ОДА в п’ятницю, 10 квітня.

Зокрема, Київська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення:

  •     Рекомендувати органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування і перебування людей в громадських місцях в період вихідних та святкових днів (з 13:00 суботи 11 квітня 2020 до 06:00 13 квітня 2020) і з 13:00 18 квітня 2020 до 06:00 21 квітня 2020).
  •     Посилити контроль за дотриманням встановлених обмежень на території населених пунктів, в тому числі в парках, лісопаркових зонах і в місцях масового перебування людей.
  •     Посилити контроль виконання обмежувальних заходів у культових спорудах.
  •     Обмежити доступ громадян до місць поховань і з дотриманням правил карантину: не більше, ніж по двоє людей і в захисних масках.

Разом з тим, комісія прийняла рішення, що при виявленні в організованих трудових колективах хворих на коронавірус: на 14 календарних днів вводити протиепідемічні обмежувальні заходи до таких суб’єктів господарювання; складати план ліквідації осередку інфекційного захворювання за кожним таким суб’єктом господарювання та контролювати виконання.

Раніше повідомлялося, що жителям трьох областей заборонили залишати домівки. З 13.00 суботи до 06.00 години понеділка жителів Волині, Закарпаття і Львівської області просять не виходити з дому і придбати необхідні продукти і ліки заздалегідь.