У СБУ повторно допитали депутата Лероса – адвокат

Слідчі Служби безпеки України повторно допитали народного депутата від «Слуги народу» Гео Лероса.

Про це повідомив адвокат депутата Масі Найєм.

”Допит народного депутата Гео Лероса в СБУ відбувся. На всі питання слідчого Гео надав відповіді”, – повідомив захисник на своїй сторінці у Facebook.

За словами Найєма, він має інформацію, що у справі також допитали інших осіб, «про яких ЗМІ писали раніше».

29 березня Лерос у Facebook оприлюднив кілька відео, на яких, як він стверджує, брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – нібито веде переговори про призначення на державні посади.

30 березня заступник генпрокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький за зверненням Лероса зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні на посади в органи держвлади – за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Разом з тим Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом «незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака», тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 ККУ.

3 квітня Лерос був допитаний у Держбюро розслідувань у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ст. 328 (розголошення державної таємниці), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) і ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

9 квітня СБУ викликала Лероса на повторний допит на сьогодні, 10 квітня.