Бундесліга готова відновити сезон 9 травня з дозволу влади

Глава Німецької футбольної ліги (DFL) Крістіан Зайферт заявив, що клуби Бундесліги досягли домовленості про відновлення сезону найближчим часом з дозволу влади.

«Бундесліга готова до відновлення сезону, і неважливо – 9 травня або пізніше. Дата залежить не від нас, нехай вирішують ті, хто відповідає за політику.

На сьогодні ми не позначаємо конкретну дату. Але сам факт того, що ми думаємо про відновлення чемпіонату, свідчить про ефективність роботи влади. Буде самовпевнено, якщо DFL зараз назве конкретні терміни.

Досягнуто домовленості з усіма медіапартнерами. Є домовленості і на випадок, якщо сезон доведеться зупинити. Це гарантує ліквідність всіх 36 професійних клубів», – сказав Зайферт на прес-конференції в четвер.

Згідно з розробленим планом, який потрапив в розпорядження німецьких ЗМІ, матчі Бундесліги будуть проходити в закритому режимі з допуском на стадіон і прилеглі території максимум 322 осіб.

Для перевірки всіх представників 36 клубів двох німецьких дивізіонів потрібно майже 25 тисяч тестів на коронавірус. Загальні витрати на тести можуть скласти близько € 2,5 млн.

«На професійний футбол піде навіть менше 0,4% від доступних тестів в країні», – додав Зайферт.