СБУ викрила корупційний механізм у Держагентстві з управління зоною відчуження

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України викрили корупційний механізм під час нарахування премій керівникам державних підприємств, що входять до сфери управління «Державного агентства України з управління зоною відчуження».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці держпідприємств запропонували голові агентства нараховувати їм щоквартальні премії у розмірі до 500 тисяч гривен, 50% з яких обіцяли передавати їй. Голова відразу повідомила про корупційну пропозицію Службу безпеки Україна та допомагала викрити зловмисників.

Співробітники СБУ, зокрема, задокументували факт передачі директором одного з держпідприємств голові агентства 210 тисяч гривень за нарахування йому премії у розмірі понад 430 тисяч гривень.

У межах досудового розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України директору держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення інших можливих корупційних фактів, а також законності нарахування премій посадовцям державних підприємств, що входять в управління «Державного агентства України з управління зоною відчуження».

Операція проводилась спільно з Національним антикорупційним бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.