Ізраїльський банк виплатить США близько 900 млн доларів штрафу

Ізраїльський банк Hapoalim і його Швейцарська філія Hapoalim Switzerland Ltd. виплатять Міністерству фінансів США, Федеральній резервній системі (ФРС) США, а також управлінню фінансових послуг штату Нью-Йорк близько 874 млн доларів штрафу, в тому числі за участь у схемі відмивання грошей, що використовувалися для хабарів функціонерам FIFA.

Як повідомляє в п’ятницю, 1 травня, інформагентство dpa, завдяки сплаті штрафу банку, що погодився на всебічну співпрацю зі слідством, можливо, вдасться уникнути подальшого кримінального переслідування.

За даними Генеральної прокуратури США, банки Hapoalim і Hapoalim Switzerland Ltd. були визнані винними в приховуванні в цілому 7,6 млрд доларів на 5500 рахунках в Ізраїлі та Швейцарії.

Як йдеться в прес-релізі Генпрокуратури, банки визнали, що деякі їхні співробітники протягом п’яти років, з грудня 2010 року по лютий 2015 року, допомагали здійснити через офшори відмивання понад 20 млн доларів, що використовувалися на дачу хабарів і виплату відкатів футбольним чиновникам у ряді країн. Сума штрафу, яку, за даними Генпрокуратури США, банк повинен буде виплатити тільки у зв’язку з цим конкретним правопорушенням, становить 30 млн доларів.