Спецслужби Британії та США повідомили про кіберкатаки з метою отримання даних про коронавірус

Спецслужби Великої Британії і Сполучених Штатів повідомили про зловмисні кіберкампанії, метою яких стали організації, залучені в боротьбу з поширенням коронавірусу.

Про це йдеться в поширеній у вівторок спільній заяві Британського національного центру кібербезпеки (NCSC) і Агентства із забезпечення інфраструктурної та кібербезпеки (CISA).

Як йдеться в комюніке, зловмисники здійснювали атаки на національні та міжнародні органи в галузі охорони здоров’я, фармацевтичні компанії, лабораторії та місцеві органи влади “з ймовірною метою збору інформації, пов’язаної зі спалахом коронавірусу”. Уточнюється, що атаки велися за допомогою так званого методу розпилення пароля для виявлення слабких паролів. Які організації чи країни могли стояти за цими атаками – не повідомляється.

Британські та американські спецслужби в цьому зв’язку закликають всі компанії або органи влади, так чи інакше пов’язані з відповідними діями на коронавірус, терміново змінити свої паролі і по можливості застосувати двоетапну аутентифікацію.