Трамп вважає, що його перемога на виборах в 2016 році запобігла війні з КНДР

Президент США Дональд Трамп заявив, що його перемога на виборах в 2016 році запобігла військовому конфлікту з КНДР.

З таким твердженням він виступив в опублікованому у вівторок інтерв’ю газеті New York Post.

“Пам’ятаєте, як всі стверджували, що я почну війну протягом 24 годин [після вступу на пост президента] через свій характер? Ті люди мене не розуміли”, – заявив він. “Подивіться на Північну Корею, де ж війна? – продовжував він. – Якби мене не обрали, ви б перебували в стані війни з Північною Кореєю, ви були б у стані війни прямо зараз”.

За його словами, чисельність американських військ за кордоном в останні роки скоротилася. “Тільки подивіться, як у нас йдуть справи з військами, – заявив він. – Зараз зовсім інша ситуація. Ми скоротили їх до 8 тис. в Афганістані, до 4 тис. в Іраку, до нуля в Сирії. Це зовсім інша ситуація, вона абсолютно відрізняється від того, що думали люди”.

“Це не означає, що ми не будемо воювати, якщо доведеться. Але ми витратили 8 трильйонів доларів в результаті одного з найбільш невдалих з коли-небудь прийнятих рішень – втрутитися на Близькому Сході, – продовжував він. – Можливо, це було найгірше рішення в історії нашої країни – втрутитися на Близькому Сході. Мільйони людей загинули з обох сторін”.

“Ми діяли як поліцейські сили, – заявив він далі. – Ми були чимось на зразок патрульних поліцейських. Ми не вели війну так, як треба її вести для перемоги. Я б назвав це найгіршим рішенням в історії нашої країни”.

На питання про те, яким би він хотів залишитися в історії, Дональд Трамп заявив, що хотів би, щоб його пам’ятали як великого президента. “Думаю, моя спадщина буде полягати в тому, що я був великим президентом, – заявив він. – Це те, чого б я хотів. Що я був великим президентом, що я дбав про людей, що я захищав людей”.

73-річний Дональд Трамп домагається переобрання на пост президента США на другий чотирирічний термін на майбутніх 3 листопада виборах.