Ердоган заявив, що Туреччина знаходиться на порозі виходу з кризи у зв’язку з коронавірусом

Туреччина знаходиться на порозі виходу з кризи у зв’язку з коронавірусом.

З таким твердженням виступив у вівторок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в ході переговорів з членами правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР), які проходили в режимі відеоконференції.

“Туреччина зробила більш успішні кроки, ніж багато розвинених країн світу, в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Туреччина зобов’язана в найкоротші терміни усунути збиток від пандемії і зробити нові проривні кроки в економічній сфері. Незважаючи на неприйняття ворогів Туреччини за кордоном і протидію недалекоглядних осіб всередині країни, Анкара продовжує боротьбу в ім’я процвітання країни в усіх напрямках. Досягнення Туреччини в боротьбі з пандемією коронавірусу стануть запорукою нових успіхів країни в регіоні і на міжнародній арені”, – наводить його слова агентство Anadolu.

Ердоган також нагадав про необхідність для жителів республіки слідувати заходам безпеки, інакше карантинні заходи знову можуть бути посилені.

Новий коронавірус був вперше виявлений в Туреччині 10 березня у місцевого жителя, який повернувся з Європи. Загальна кількість інфікованих в країні до теперішнього моменту перевищила 127 тис., померли 425 осіб, видужали 68 166.