В уряді Грузії назвали призначення Саакашвілі в Україні недружнім жестом

Призначення екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою виконавчого комітету реформ України є недружнім жестом з боку Києва.

Про це в п’ятницю заявив Міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Грузії Леван Давіташвілі журналістам.

“Я думаю, що говорити про цю людину Саакашвілі є зайвим. Він засуджений, розшукується і призначається на державну посаду. Це недружній жест. Ми на це відреагуємо з послом, однак співпраця продовжиться”, – сказав Давіташвілі.

Міністр зазначив, що Грузія не втручається у справи України, а лише висловлює свій серцевий біль. “Ми не говоримо про юридичне рішення, ми не втручаємося в це. Це їх [влади] суверенне рішення, так само як і рішення Грузії. Ми з болем у серці відзначили рішення дружньої країни, яке з моральної точки зору є неправильним”, – додав він.

Тим часом мер Тбілісі, генсек правлячої партії “Грузинська мрія-демократична Грузія” Каха Каладзе подякував депутатам Верховної Ради України за те, що Саакашвілі не призначили віце-прем’єром, про що йшлося раніше. “Я хочу подякувати депутатам Ради за розсудливість і правильне рішення, що не дали Саакашвілі можливість стати віце-прем’єром”, – сказав Каладзе журналістам.

Президент України Володимир Зеленський 7 травня підписав указ про призначення екс-губернатора Одеської області і колишнього президента Грузії головою виконавчого комітету реформ. Глава МЗС Грузії Давид Залкаліані в п’ятницю заявив, що Тбілісі відкликає посла Теймураза Шарашенідзе з Києва для консультацій.