Правоохоронці заочно оголосили про підозру ще одному учаснику вбивства добровольця Окуєвої

Працівники поліції Київщини заочно оголосили про підозру ще одному фігуранту замовного вбивства добровольця Аміни Окуєвої, яке було скоєно у жовтні 2017 року.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області.

«Працівники поліції Київщини за процесуальним керівництвом прокуратури області оголосили про підозру ще одному фігуранту замовного вбивства, що сталося у жовтні 2017 року у смт. Глеваха: тоді невідомі розстріляли автомобіль, де знаходилися Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. У результаті жінка від кульових поранень загинула на місці злочину, а чоловік отримав поранення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі розслідування триває. За результатами слідчих дій, які також були проведені на території країн Євросоюзу, вдалося зібрати докази і встановити причетність до вчинення злочину ще одного фігуранта – 44-річного уродженця Чечні, громадянина РФ.

«Підозрюваний мав відшукати виконавців умисного вбивства Окуєвої та Осмаєва за відповідну грошову винагороду», – повідомили в поліції.

Замовнику умисного вбивства оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозру направлено до посольства Російської Федерації.

Також слідчі поліції підготували клопотання щодо доставки затриманого зловмисника до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Найближчим часом буде вирішено питання щодо оголошення іноземця в міжнародний розшук.

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.

12 січня у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Осмаєва.

13 січня начальник головного управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов заявив, що ймовірний організатор вбивства добровольця Окуєвої, який був затриманий 12 січня, причетний до двох вже розкритих поліцією замовних злочинів – вбивств директора компанії Caparol, скоєного у вересні 2016 року, та начальника відділу реклами Київського метрополітену у січні 2019 року.