Португалія готова приймати туристів, їм будуть вимірювати температуру після прибуття

Глава МЗС Португалії Аугушту Сантуш Сілва заявив у п’ятницю, що країна готова до туристичного сезону, повідомляють європейські ЗМІ.

“Ми дуже чекаємо туристів в Португалії”, – сказав міністр, зазначивши, що у тих, хто приїжджає в аеропорту будуть вимірювати температуру.

“Система охорони здоров’я Португалії спрацювала добре, і для нас дуже важливим є той факт, що ми можемо знову приймати туристів у себе”, – додав він.

Раніше уряд цієї країни вирішив, що готелі почнуть поступово відкриватися з 1 червня, але заборона на дискотеки діятиме максимально довго. Також кожен гість буде заселятися в номер тільки через 24 години після того, як його покинув попередній відвідувач. Постояльцям готелів, розташованих на узбережжі, роздадуть власні шезлонги, від прокату цього літа відмовляться.

Пляжі Португалії відкриються 6 червня: відпочивальники повинні будуть дотримуватися дистанції в 1,5 метра один з одним, парасольки розмістять як мінімум у 3 метрах один від одного. Також з’явиться застосунок для мобільних телефонів, де можна буде перевірити, яка кількість відвідувачів перебуває на тому чи іншому пляжі.

18 травня в Португалії частково відкрилися кафе і ресторани, а також відновили роботу музеї та визначні пам’ятки.

Всього в країні за час пандемії загинули від більше 1,2 тис. людей.