Держдепартамент США оголосив грант на “викриття дезінформації з Росії”

Держдепартамент США має намір видати 250 000 доларів для публікації звіту про кампанії дезінформації з Росії і СРСР в галузі охорони здоров’я. Посольство РФ у Вашингтоні критикує ініціативу.

Бюро з міжнародних зв’язків з громадськістю Держдепартаменту США має намір видати грант на “викриття російської дезінформації в галузі охорони здоров’я”. Інформація про конкурс опублікована на сайті grants.gov. Прийом заявок завершується 20 червня.

Сума гранту становить 250 000 доларів. Відомство пропонує виділити ці гроші “організації з досвідом аналізу протидії російської дезінформації”. Передбачається, що переможець конкурсу опублікує “звіт про російських і радянських кампаніях дезінформації, що мають відношення до здоров’я”.

Тим часом посольство Росії у Вашингтоні виступило з критикою подібної ініціативи.

“Навіть в період важкої глобальної епідемії, коли ми – і Росія, і США – втрачаємо тисячі громадян, і всі повинні були б згуртуватися, зусилля спрямовуються на пошук зовнішнього ворога”, на якого “передбачається покласти провину – повністю або частково – за бездіяльність влади”, підкреслюється в повідомленні диппредставництва.

Видання The Financial Times і The New York Times раніше опублікували матеріали про те, що число померлих від наслідків зараження коронавірусом SARS-CoV-2 в Росії могло бути на 70 відсотків вище, ніж в офіційній статистиці. МЗС РФ вимагало від видань спростувати ці публікації. За відомостями оперативного штабу, станом на 22 травня в Росії виявлено 326 448 інфікованих, а 3249 чоловік померли від наслідків захворювання COVID-19.