У ФРН готують нову програму підтримки малого бізнесу

Німецькі компанії, в яких працюють менше 250 співробітників, зможуть отримувати щомісяця суму до 50 тисяч євро в період з червня по грудень цього року.

Такі заходи планує вжити міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр для підтримки малого та середнього бізнесу, який не може працювати в повному обсязі через діючі в країні обмежувальні заходи у зв’язку з епідемією коронавірусу, пише Neue Osnabrücker Zeitung в понеділок, 25 травня. За оцінками Міністерства економіки, до серпня на цю програму буде потрібно 25 мільярдів євро.

Заявки на отримання допомоги зможуть подавати підприємства, індивідуальні підприємці та люди вільних професій. Для отримання допомоги їм необхідно буде довести, що їхні доходи в квітні і травні цього року скоротилися щонайменше на 60 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року. Будуть розглядатися також заявки від тих, хто вже отримав допомогу на федеральному або регіональному рівнях.

Влада Німеччини в кінці березня прийняла великий пакет заходів для підтримки економіки, що несе втрати в ході пандемії коронавірусу SARS-CoV-2. Він передбачає фінансування різних заходів за допомогою нової заборгованості в обсязі 156 мільярдів євро. Зокрема 50 мільярдів євро були виділені на підтримку самозайнятих громадян, а також малих і мікропідприємств.

На початку квітня в країні також схвалили додаткову програму швидкого кредитування для малого та середнього бізнесу.В рамках цієї програми підприємства, на яких зайнято від 11 до 50 співробітників, можуть отримати від банків кредити в розмірі до 500 тисяч євро, гарантії за якими на сто відсотків візьме на себе держава.

DW