«ПриватБанк» звернувся до суду про перегляд позовів братів Суркісів

22 травня ПриватБанк звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва та Шостого апеляційного адміністративного суду із двома заявами.

Як повідомила прес-служба Приватбанку, йде мова про заяви щодо перегляду за новими обставинами постанов суду у справах за позовами АТ «А-Банк» та ТОВ «ФК «Динамо «Київ», які належать родині Суркісів. Згідно цим постановам з ПриватБанку було стягнуто майже 407 млн грн ще у 2018 р.

Підставою для подачі заяв стало встановлення ПриватБанком обставини, що сам пан Ігор Суркіс  підтвердив  свою спільну  власність з колишнім акціонером ПриватБанку паном Ігорем Коломойським у медіагрупі «1+1». Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, що був поданий співвласником А-Банку наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його пов’язаність з ПриватБанком.

Обставина володіння і розпорядження часткою в телеканалі «1+1» спростовувалась і спростовується  паном Суркісом та  пов’язаними з родиною Суркісів компаніями в Україні. Українські суди задовольнили позови А-Банку та ФК «Динамо «Київ», серед іншого, на підставі   висновку про відсутність у пана Суркіса права власності на частку у медіагрупі «1+1».

ПриватБанк вважає, що рішення у справах А-Банку та ФК “Динамо Київ” мають бути переглянуті за нововиявленими обставинами. Також за цими обставинами має бути  підтверджено законність визначення пана Ігоря Суркіса пов’язаною з ПриватБанком особою.

Нагадаємо, що 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім’ї Суркісів пов’язаними з  ПриватБанком  особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail-in).