СБУ підтвердила відкриття справи щодо можливої держзради Єрмака і Кучми

У Службі безпеки України підтвердили інформацію про відкриття провадження щодо можливої державної зради з боку представників української делегації на переговорах у Мінську.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Укрінформу стосовно інформації про відкриття провадження щодо Андрія Єрмака і Леоніда Кучми, яку раніше оприлюднив народний депутат Володимир В’ятрович.

“Повідомляємо, що на виконання рішення Шевченківського районого суду м. Києва від 23.04.2020 та на підставі звернення від 13.03.2020 народного депутата України Володимира В’ятровича щодо ймовірного вчинення кримінального порушення, передбаченого ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України, Головним слідчим управлінням СБУ внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У зазначеному кримінальному провадженні повідомлення про підозру не здійснювалось”, – йдеться у документі, наданому агентству.

Крім того, відповідно до ст.222 КПК, детальні відомості досудового розслідування наразі розголошенню не підлягають, додали в СБУ.