Вибори стартували: “слуги” хочуть змінити мовний закон

Голова Верховної ради Дмитро Разумков вважає, що закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної” потребує змін.

У парламенті уже зареєстровані відповідні законопроекти.

Про це глава ВР розповів в інтерв’ю виданню “Главком”.

“Думаю, закон про мову треба змінювати. Там є позиції, які будуть сприйматися позитивно, а є ті, які будуть сприйматися негативно. І будь-який політик, особливо в умовах війни й непростої ситуації в державі, повинен думати не про те, як позитивно чи негативно будуть сприйняті його слова щодо мови, а розуміти – об’єднає це українське суспільство чи ні”, – сказав Разумков.

За словами Разумкова, у Раді вже зареєстровані відповідні проекти законів, однак на найближчі пленарні тижні вони не включені до порядку денного.

Також спікер прокоментував, чи є у фракції “Слуга народу” узагальнена основна концепція щодо “мовного” закону.

“Від надто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто буде займати абсолютно протилежну позицію. Ви це самі бачите. Але більша частина, мені так здається, буде дотримуватися саме центристської позиції, і в цьому питанні так само”, – вважає Разумков.

16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після його вступу на посаду буде зроблений аналіз мовного закону і за його підсумками реагуватиме відповідно до своїх повноважень.

Перед Україною сьогодні стоять серйозні виклики, які ми зможемо подолати лише разом. Російська агресія, повільний…

Опубліковано Володимиром Зеленським Четвер, 25 квітня 2019 р.