ДБР провело обшуки в податкових Києва, Львова та Донецька

Державне бюро розслідувань провело понад 20 обшуків у приміщеннях Державної податкової служби (ДПС). Обшуки проводилися у Києві, а також у Львівській та Донецькій областях.

Державним бюро розслідувань в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за заявою ексміністра фінансів Ігоря Уманського, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та спільно з ГУ Внутрішньої безпеки ДФС України, проведено понад 20 обшуків у службових приміщеннях Державної податкової служби України у місті Києві, Львівській та Донецькій областях.

За наявною інформацією, посадовці центрального апарату та регіональних органів Державної податкової служби України, зловживаючи службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди, сприяли протиправному формуванню податку на додану вартість. Таким чином, податківці сприяли функціонуванню «конвертаційно-транзитних» груп суб’єктів господарювання та оминанню ними систем автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику і, як наслідок, ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.

За попередніми підтвердженими підрахунками сума збитків завданих державному бюджету у досліджуваних епізодах становить понад 45 мільйонів гривень.