Голос вимагає звільнити Авакова

У фракції ”Голос” наполягають на звільненні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Ігоря Клименка.

Як ідеться в повідомленні на сторінці партії ”Голос” у Facebook, ”має настати неминуча відповідальність за те, що злочинці в погонах катують і ґвалтують людей”.

Народний депутат, заступник голови партії Інна Совсун заявляє, що ”Кагарлика могло б і не статися, якби було покарання за злочини поліцейських у Кривому Озері (йдеться про вбивство поліцейськими місцевого жителя – ред.), у дитячому притулку ”Світанок” (одеський поліцейський підозрюється у катуванні вихованців дитячого центру реабілітації – ред.) та за вбивство 5-річного Кирила Тлявова. Але система захищає катів у погонах, а не громадян. Зараз монобільшість має визнати, що реформа поліції – провалена. І для її перезапуску потрібні ”нові мізки й нові серця”. Керівництво МВС необхідно змінити. Промовчати зараз – це взяти на себе відповідальність за все, що відбувається у поліції сьогодні”, передає УНІАН.

У ”Голосі” вважають, що керівництво МВС і Нацполіції має понести відповідальність за те, що сталось.

”Вони не змогли і не зможуть провести реформу правоохоронної системи, якої давно вимагає суспільство”, заявляють у ”Голосі”.

Нагадаємо, 26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика Київської області, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.