У Сенаті США зажадали від Мін’юсту завести кримінальну справу проти Twitter

Провести розслідування щодо компанії Twitter, яка, як передбачається, може порушувати антиіранські санкції, закликав Міністерство юстиції американський сенатор від штату Техас Тед Круз.

Про це 29 травня повідомив портал Axios, який опублікував лист сенатора.

Круз адресував свій лист міністру юстиції Вільяму Барру і главі Мінфіну Стівену Мнучіну. Сенатор закликав відкрити розслідування щодо Twitter у зв’язку з можливим порушенням закону про економічні повноваження у разі надзвичайних ситуацій міжнародного значення.

Як пояснює сенатор, факт наявності в соціальній мережі Twitter акаунтів, що належать лідерам Ірану, порушує заборону на надання американських товарів і послуг особам, які перебувають під дією санкцій з боку США.

При цьому Круз зазначає, що компанія Twitter надає свої послуги особам з санкційного списку навмисне, і нагадав, що в лютому поточного року він вже направляв лист главі компанії Twitter із закликом заблокувати акаунти глави МЗС Ірану Мохаммада Джавада Заріфа, а також духовного лідера і керівника країни Алі Хаменеї. Сенатор попередив компанію Twitter про кримінальну відповідальність за надання акаунтів чиновникам і лідерам Ірану.