З 1 червня планується відкриття ряду пунктів пропуску на кордоні зі Словаччиною та Молдовою

З 1 червня планується відкриття ряду пунктів пропуску на кордоні зі Словаччиною та Молдовою, водночас на кордоні з Угорщиною відкриття пунктів пропуску відтерміновується.

Повідомили у  державній прикордонній службі України

Прикордонне відомство України направило листи та провело прикордонно-представницькі зустрічі з колегами з країн Євросоюзу та Молдови щодо відновлення пропуску осіб та транспорту з їхнього боку навпроти відкритих українських пунктів пропуску. Про готовність найближчим часом частково відновити роботу пунктів пропуску на кордоні з Україною повідомили словацька та молдовська сторони.

В листі прикордонного відомства Словацької Республіки значиться, що з 1 червня планується відновлення роботи таких пунктів пропуску:

“Вишнє Немецьке” (з українського боку – “Ужгород”) лише для легкового та вантажного автомобільного сполучення; “Убля” (з українського боку – “Малий Березний”) в повному обсязі; “Вельке Слеменце” (з українського боку – “Малі Селменці”) в повному обсязі з 08.00 до 20.00.

Прикордонна поліція Молдови поінформувала, що з 1 червня планує відновити роботу автомобільних пунктів пропуску “Крива” (з українського боку – “Мамалига”), “Мирне” (з українського боку – “Табаки”) та “Брічень” (з українського боку – “Росошани”).

Водночас угорська сторона, яка раніше розглядала питання відновлення до ранку 30 травня роботи чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною (з українського боку “Лужанка”, “Вилок”, “Дзвінкове” та “Косино”), заявила, що це питання відтерміновується. Про нову дату поновлення роботи пунктів пропуску угорські прикордонники повідомлять згодом.