Севастополь: половина депутатів Гагарінської райради достроково подали у відставку

У анексованому Севастополі 7 з 14 депутатів підконтрольного Росії Гагарінської райради подали заяви на припинення повноважень достроково.

Про це повідомляється в проектах рішень, опублікованих на сайті райради.

«Рада Гагарінського муніципального округу вирішила достроково припинити повноваження депутата Ради Гагарінського муніципального округу Аношенко Павла Сергійовича у зв’язку з відставкою за власним бажанням. Це рішення набирає чинності з моменту прийняття», – сказано в документі.

Такі ж проекти опублікували щодо Дмитра Главацького, Олени Яковлевої, Олександра Лебедєва, Сергія Дондукова, Олександра Данилова та Сергія Бондаренка, їх розглянуть на найближчій сесії.

Наступні російські вибори в райраду повинні пройти в 2021 році.

8 вересня 2019 року російська влада провели в Криму і Севастополі вибори депутатів кримського парламенту і місцевих рад.

У МЗС України назвали «юридично нікчемними» російські вибори в анексованих Криму і Севастополі та закликали міжнародне співтовариство дати «принципову оцінку» проведення цих виборів.

У прес-службі Представництва Європейського Союзу в Україні на запит журналістів Крим.Реалії відповіли, що Європейський союз не визнає проведені 8 вересня російською владою в Криму і Севастополі виборів депутатів парламентів і місцевих радах.