Білий дім закликав до дотримання закону і порядку в країні

Білий дім у понеділок закликав дотримуватися «закону і порядку» на тлі хвилі протестів проти расової нерівності та надмірного застосування сили з боку поліції.

«Нам потрібен закон і порядок в країні», – заявила офіційний представник Білого дому Кейлі Макенані в ефірі Fox News, додавши, що за заворушеннями, «очевидно», стоїть антифашистська організація «Антифа».

Президент Дональд Трамп, в неділю назвав «Антифа» терористичною організацією, в понеділок проводить закриту зустріч з генеральним прокурором Вільямом Барром, а потім – телеконференцію з губернаторами і представниками правоохоронних органів та відомств, що забезпечують національну безпеку.

У неділю поліція і пожежники до пізньої ночі гасили пожежі навколо Білого дому і розганяли учасників протесту, які почали грабувати магазини в Нью-Йорку і на півдні Каліфорнії. У 23 штатах і Вашингтоні до наведення порядку залучили Національну гвардію.

У ніч на понеділок одна людина загинула в ході зіткнень в Луїсвіллі, штат Кентуккі, де поліція і Національна гвардія відкрили вогонь в спробі розігнати натовп.

Заворушення почалися після того, як у понеділок Міннеаполісі помер афроамериканець Джордж Флойд при затриманні його поліцією.