«Газпром» оскаржив рішення суду про зниження ціни на поставки газу в Польщу

Польська нафтогазова компанія PGNiG повідомила, що «Газпром» оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу про зниження ціни на газ.

У суді PGNiG просила переглянути контрактну ціну на поставку газу, який поставлявся по газопроводу Ямал-Європа з листопада 2014 року.

«Правління PGNiG повідомляє, що 2 червня 2020 прийняла інформацію про подачу відповідачем в суд апеляційної інстанції в Стокгольмі скарги про скасування рішення від 30 березня 2020 року в арбітражному процесі за позовом PGNiG проти “Газпрому” щодо зниження контрактної ціни за газ, що поставляється компанією “Газпром”», – повідомили в компанії.

У PGNiG уточнили, що офіційного повідомлення про оскарження ще не отримали. У компанії вважають, що у «Газпрому» немає підстав вимагати скасування рішення арбітражу.

У «Газпромі» підтвердили, що 9 травня ПАТ «Газпром» і ТОВ «Газпром експорт» відповідно до встановленого порядку оскаржили в суді округу Свеа остаточне рішення арбітражного трибуналу щодо спору з польської PGNiG. Раніше в 2018 році компанії так само оскаржили проміжне рішення з цього розгляду.

У березні 2020 року PGNiG виграла суд у справі про перегляд цін на поставки з листопада 2014 року. У підсумку «Газпром» повинен виплатити польської компанії $ 1,5 млрд. У кінці квітня PGNiG отримала від «Газпрому» скориговані рахунки за газ, що поставляється відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.