Аваков закликав депутатів не звинувачувати весь колектив Національної поліції через негідників в Кагарлику

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав народних депутатів не звинувачувати весь колектив Національної поліції «через кілька негідників» в Кагарлику Київської області.

“МВС і Нацполіція є відображенням … українського суспільства. Принципово, як система реагує на це”, – сказав Аваков в п’ятницю, виступаючи у Верховній Раді.

Аваков нагадав, що розслідуванням інциденту займається Державне бюро розслідувань, поліція проводить внутрішнє розслідування, а саме відділення поліції розформовано.

“За підсумками аналізу цього інциденту … прийняті рішення … у всіх підрозділах поліції … буде введена повна фіксація слідчих дій у відділеннях поліції”, – розповів він.

«Не можна забувати, що в поліції працюють десятки тисяч поліцейських, які вірно служать Україні, захищають закон, розкривають злочини і виконують бойові завдання в зоні ОС, ризикуючи життям та здоров`ям. Тобто, я звертаюся до вас, шановні депутати, із закликом не звинувачувати огульно весь 130-тисячний колектив Національної поліції через кілька негідників», – заявив Аваков.

Він додав, що переважна більшість поліцейських – гідні люди, вірні присязі.

24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.