ЦВК призначила проміжні вибори народного депутата у 208-му окруз

Центральна виборча комісія на 25 жовтня призначила проміжні вибори народного депутата у 208-му окрузі (Чернігівська область), де був обраний до Верховної Ради загиблий Валерій Давиденко.

Відповідне рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні.

”Призначити проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 208 (Чернігівська область) на неділю, 25 жовтня”, – йдеться в постанові.

Як сказала член ЦВК Олександра Кармаза, виборчий процес розпочнеться одразу після опублікування проекту постанови про призначення виборів, у разі наявності на це коштів.

”При розгляді питання про призначення виборів ЦВК зіштовхнулася з певними складнощами. Головне – це відсутність бюджетних асигнувань для організації, підготовки і проведення виборів… Ми багато дискутували і зійшлися на думці, що оптимально буде скористатися практикою, яку вже використовувала ЦВК, – закон дозволяє розводити в часі питання призначення виборів та питання опублікування проекту відповідної постанови, після якого вже розпочинається виборчий процес…”, – зауважила Кармаза.