В Одесі затримано зловмисників, які в нелегальному реабілітаційному центрі утримували нарко- та алкозалежних

В Одесі затримано трьох зловмисників, які в нелегальному реабілітаційному центрі під виглядом надання допомоги насильно утримували нарко- та алкозалежних громадян.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Як зазначається, роботу цієї установи без відповідних дозволів та ліцензій правопорушники організували в приватному будинку на території Київського району міста.

«Сюди під приводом реабілітації поміщалися особи з наркотичною або алкогольною залежністю, де їх примусово утримували й «лікували» за гроші, отримані обманним шляхом від родичів. Самовільно залишити центр пацієнти не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу», – повідомили в управлінні.

Поліцейські провели обшук у зазначеному «центрі», під час якого вилучено установчі документи, штампи та печатки підприємства, документацію на осіб, що проходили «реабілітацію», а також інші речові докази протиправної діяльності. Зокрема, вилучено мотузки, металеві ланцюги, наручники, гамівні сорочки, гумові палиці, пістолети, розписки пацієнтів, договори про надання послуг і умови оплати, боргові розписки, гроші тощо.

Крім того, в приміщенні центру були виявлені особи, які на момент обшуку проходили примусове «лікування».

Із «пацієнтами» обходилися дуже жорстко. Крім того, що їх утримували насильно, до них застосовували заходи фізичного впливу – прив`язували до ліжок, били тощо.

Зараз за підозрою в незаконному позбавленні волі людей у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України затримано трьох учасників злочинної групи.

Їм інкримінується правопорушення, передбачене ст. 146 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, проводяться слідчо-розшукові дії, розшукуються спільники затриманих.