У Криму продовжують бурити підземні свердловини в пошуках води

У Криму продовжують бурити підземні свердловини для вирішення проблем з водою.

Як розповів голова підконтрольного Росії Міністерства екології та природних ресурсів Криму Геннадій Нараєв на пресконференції в Сімферополі, в Бахчисарайському, Кіровському і Сімферопольському районах розробляють нові свердловини, пишуть Крим реалії.

«Торік за адресними інвестиційними програмами пробурено вісім нових свердловин у Совєтському, Первомайському, Чорноморському районі. Цьогоріч продовжуємо цю роботу: чотири свердловини в Сімферопольському районі буряться, одна – в Бахчисарайському районі, починаємо роботу в Кіровському районі», – сказав Нараєв.

Російське видання «Проект» 3 червня повідомило, що російська влада анексованого Криму не здатна вирішити проблеми з водопостачанням півострова.

Підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксенов стверджує, що 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років спостережень.

За останній місяць наповнюваність водосховищ Криму знизилася на 7,1 мільйона кубометрів, визнали в кримському Держкомводогоспі.

У Постійному представництві президента України в АРК повідомили, що постачання води в анексовані Росією Крим і Севастополь Північно-Кримським каналом можливе тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку та підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.