У Facebook не знайшли слідів іноземного втручання в протести в США

Керівництво Facebook не виявило в цій соцмережі свідчень іноземного втручання в протести, викликані смертю в Міннеаполісі (штат Міннесота) афроамериканця Джорджа Флойда.

Відповідну заяву зробив глава підрозділу, який відповідає за кібербезпеку Facebook, Натаніель Глейчер, передає агентство Reuters.

“Ми активно відстежували і до теперішнього моменту не виявили свідчень іноземного втручання або скоординованих невідповідних дій з території країни по відношенню до цих протестів, – вказав він. – Ми хотіли б застерегти людей від того, щоб вони робили висновки, не засновані на очевидних свідченнях іноземного втручання”.

У четвер генеральний прокурор і міністр юстиції США Вільям Барр заявив на прес-конференції, що іноземні сили діють “з усіх боків з метою докласти зусиль, провокуючи більше насильство” в країні. Міністр стверджував, що у нього є докази цих дій, проте не став їх надавати і не вказав, про які саме країни йдеться. “Багато дезінформації поширюється таким чином. У нас є докази того, що деякі з іноземних хакерів і груп, які пов’язані з іноземними урядами, зосереджені на цій ситуації (навколо протестів в країні – ред.)”, – стверджував міністр.