Трамп заявив, що санітарні обмеження через коронавірус в США пора скасовувати

Президент США Дональд Трамп висловив упевненість в тому, що введені в країні через новий коронавірус санітарні обмеження пора скасовувати.

Про це він заявив у п’ятницю на прес-конференції в Білому домі.

“Ми відкриваємо нашу країну. І я не розумію, чому деякі губернатори продовжують зберігати санітарні обмеження”, – сказав він.

Американський лідер навів у приклад такі Штати, як Джорджія, Флорида і Південна Кароліна, які зняли обмеження, і підкреслив, що в них ситуація складається дуже добре. Трамп висловив надію, що такі великі Штати, як Нью-Йорк і Нью-Джерсі, незабаром також знімуть обмеження.

“Ми хочемо, щоб у штатах завершилася всеосяжна ізоляція. У нас ще може тліти вогонь пандемії, або знову проб’ється полум’я, але ми швидко це загасимо, затопчемо”, – додав президент США.

Трамп також зазначив, що вважає правильним дещо змінити стратегію боротьби з коронавірусом і зосередити ресурси на допомозі найбільш вразливим верствам населення, одночасно відновивши економічну активність. “Кращою стратегією для забезпечення здоров’я наших громадян надалі було б зосередити наші ресурси на захисті категорій населення, для яких ризик є високим, таких як літні люди, ті, хто знаходиться в будинках престарілих, одночасно дозволивши більш молодим і здоровим американцям негайно повернутися на роботу, а також відкрити наші навчальні заклади”, – підкреслив він.

Адміністрація США раніше оприлюднила рекомендації для поетапного скасування санітарних обмежень, введених через коронавірус. Трамп підкреслив, що губернатори зможуть самі вирішувати, коли їх знімати, оскільки ситуація в кожному штаті різна.