Італія видворила в Туніс приятеля Берлінського терориста Амрі

Італія видворила на батьківщину громадянина Тунісу, пов’язаного з Берлінським терористом Анісом Амрі, повідомляє в суботу МВС країни.

Монтассар Яакубі був відправлений в Туніс спеціальним рейсом, який став першим з моменту зняття обмежень, пов’язаних з епідемією коронавірусу.

“Мова йде про виконання першої постанови про висилку суб’єкта, небезпечного для безпеки держави, з того моменту, як видворення були перервані через відсутність міжнародних у зв’язку з епідеміологічною ситуацією з COVID-19”, – наголошується в повідомленні.

МВС підкреслює, що Яакубі був “компаньйоном” Амрі. Він дав тому кров перед тим, як майбутній терорист переїхав до Німеччини в 2015 році.

Громадянин Тунісу став не першим іноземцем, якого Італія видворяє на батьківщину через зв’язки з Амрі. Попередні операції пройшли в лютому 2019 і в червні 2018 років.

Всього з початку цього року влада Італії вислала з території країни вже 21 іноземного громадянина, яких вважали небезпечними для безпеки держави. Всього з початку 2015 року з території Італії за постановами різних органів влади видворено 482 людини.

У грудні 2016 року вантажівка протаранила ярмарок в центрі Берліна, 12 людей загинули, 48 були госпіталізовані. Влада Німеччини заявила, що це був теракт, оголошений в розшук підозрюваний, 24-річний тунісець Аніс Амрі, який керував автомобілем, був убитий в Мілані в перестрілці з поліцією. Терорист був пов’язаний з терористичним угрупуванням “Ісламська держава”.