Болтон опублікує книгу про роботу на посаді радника Трампа

Екс-радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон 23 червня опублікує свою книгу про роботу на даній посаді, навіть якщо він не отримає на це офіційного дозволу Білого дому.

Про це 8 червня повідомляє газета The Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

За даними газети, офіційного дозволу на публікацію книгу все ще немає, але сам Болтон має намір випустити її 23 червня навіть у відсутності такого.

При цьому уточнюється, що колишній радник з нацбезпеки вже запланував цілу серію інтерв’ю з американськими телеканалами для просування своїх мемуарів, а у вихідні дні перед виходом книги збирається для цього ж поїхати в прес-тур.

Крім цього, раніше директор з інформаційної безпеки Білого дому Еллен Найт направила лист юристам Болтона, в якому зазначила, що в неопублікованій книзі існує «значна кількість засекреченої інформації», проте сам екс-радник вважає, що вже видалив зі своїх спогадів всі такого роду місця.

Також до цього видання повідомляло, що президент США Дональд Трамп заявив, що він має намір не допустити виходу книги спогадів свого екс-радника з національної безпеки, якого вважає «зрадником».

Нагадаємо, Джон Болтон перебував на посаді радника президент США з нацбезпеки з квітня 2018 р. по вересень 2019 р. і очікується, що в даній книзі буде описано як президент Трамп приймав рішення по ряду міжнародних політичних питань, включаючи ситуацію з Україною, Венесуелою, Північною Кореєю та Іраном.