У Берліні за запитом США затриманий діджей з Росії

У Берліні за запитом США затримали російського діджея Дениса Казначеєва. Про це повідомляється на сторінці музиканта в фейсбуці.

Офіційних підтверджень затримання росіянина в Берліні немає.

Згідно із записом у соціальній мережі, в США Казначеєва підозрюють у відмиванні грошей і шахрайстві в даркнетi. Там же повідомляється, що він був затриманий сім днів назад і американська сторона вимагає її екстрадиції, повідомляє Радіо Свобода.

Друзі Казначеєва вважають, що музикант став жертвою шахраїв, які вкрали його персональні дані. Вони створили петицію на підтримку музиканта, яку мають намір докласти до клопотання про звільнення Казначеєва під заставу.

Як повідомило російському інформагентству ТАСС джерело, знайоме з матеріалами справи, американські правоохоронні органи вважають Казначеєва учасником російської кібермафії, який відмив в даркнеті з 2010 до 2020 роки понад один мільйон доларів. Казначеєв провину категорично заперечує, а висновки американського слідства вважає помилковими, зазначив співрозмовник агентства. За його словами, у справі вказані ID і IP користувача, які не мають відношення до Казначеева, а нікого із імовірних співучасників росіянин не знає.

Казначеєв – уродженець Кемеровської області Росії, він відомий як творець електронної музики Guttersnipe. Зараз він живе і працює в Берліні. Він став одним із засновників лейбла Nervmusic і учасником дуету Easy Changes.