У Сєвєродонецьку контррозвідка СБУ блокувала роботу call-центру, який обслуговував російський бізнес

Діяльність нелегального call-центру, який обслуговував кілька провідних російських операторів мобільного зв`язку та одну з торговельних мереж країни-агресора, блокували контррозвідники Служби безпеки України у районі проведення операції Об`єднаних сил.

Як передає прес-центр СБУ, за даними досудового слідства, підпільну фірму організував приватний підприємець із Сєвєродонецька. Сall-центр протягом кількох місяців діяв в обхід податкового законодавства. Тіньова структура надавала послуги диспетчерського зв`язку та забезпечувала роботу служби клієнтської підтримки російських компаній, які причетні до фінансування терористів і окупаційної адміністрації в ОРДЛО.

Під час обшуків у приміщенні call-центру правоохоронці вилучили електронні та паперові носії інформації, які доводять співпрацю нелегальної структури з країною-агресором.

Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство. Перевіряється причетність співробітників та організаторів call-центру до діяльності спецслужб РФ на тимчасово окупованих територіях.

Припинення незаконної діяльності проводилося під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.