Українська сторона у ТКГ хоче провести інвентаризацію державного та приватного майна на Донбасі

Представники української делегації на засіданні Тристоронньої контактної групи підкреслила необхідність повного відновлення дії українського законодавства на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, відновлення систем оподаткування та розрахунків у межах українського правового поля.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на продовженні засідання ТКГ (Україна, Росія, ОБСЄ) у понеділок, 15 червня.

Наголошується, що сьогодні було обговорено та підбито підсумки роботи соціально-економічної групи.

«Українська делегація наголосила на необхідності проведення інвентаризації державного та приватного майна на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Йдеться про стан підприємств усіх форм власності, зокрема відділень банківських установ», – йдеться у повідомленні.

У Офісі президента також повідомили, що представники України наполягали на забезпеченні українськими операторами функціонування мобільного зв`язку на цих територіях, наголосивши, що йдеться насамперед про задоволення гуманітарних потреб. Вкрай важливим Україна вважає водопостачання споживачів Луганської області.

«Українська делегація наголосила, що для України питання екології є важливим, та підтвердила готовність обговорювати цю проблематику під час наступних консультацій соціально-економічної групи», – йдеться у повідомленні.

Наприкінці роботи гуманітарної групи українська сторона знову ініціювала проведення позачергового засідання цієї групи. Представник ОБСЄ підтримав пропозицію України.

Також у межах засідання ТКГ українська делегація вкотре наголосила, що учасниками ТКГ визначено три сторони – це Україна, Росія та ОБСЄ.