Eurostar почне використовувати технологію розпізнавання осіб

Компанія високошвидкісних залізничних пасажирських перевезень в Європі Eurostar з березня наступного року почне використовувати технологію розпізнавання осіб.

На думку компанії, це дозволить прискорити і спростити процес реєстрації пасажирів і посадки на поїзда, а також обмежити фізичні контакти пасажирів і співробітників.

Систему розпізнавання осіб, яку буде використовувати Eurostar, розробила британська технологічна компанія iProov в партнерстві з канадською WorldReach Software. Запуск системи запланований на кінець березня 2021 року і встановлена ​​вона буде на міжнародному вокзалі Сент-Панкрас в Лондоні. При бронюванні квитків онлайн пасажиру буде запропоновано відправити Eurostar фотографію паспорта і селфі для підтвердження особи.

Пасажирам, які пройшли таку процедуру верифікації, буде запропоновано пройти до поїзда через окремий «біометричний коридор», не пред’являючи при цьому документи і квитки. Компанія підкреслює, що процедура верифікації повністю добровільна і пасажири, які не бажають її проходити, можуть як і раніше пред’являти квитки і документи.