Шмигаль пообіцяв під вибори збільшити медикам зарплати

Кабінет міністрів направить близько 8 млрд грн на підвищення зарплат лікарям та медичним працівникам вже з 1 вересня.

Про це на позачерговому засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Цього року ми збільшимо витрати на зарплати всім медикам сумарно майже на 8 млрд грн. Я розумію, що в умовах економічної кризи це буде не просто зробити, але це буде зроблено, це наш обов’язок перед нашими лікарями і перед медпрацівниками», – сказав він.

«Таке підвищення зарплат – тільки початок. Ми плануємо здійснити його з 1 вересня цього року. Це – найменше, що ми могли зробити вже цього року», – заявив прем`єр.

За словами Шмигаля, всім лікарям незалежно від посади пропонується підвищити оклади на 75%, середньому медичному персоналу пропонується підвищити зарплату приблизно на 2 тис. 360 грн, молодшим медичним сестрам – на 1 тис. 180 грн.

Також прем’єр пообіцяв підвищувати мінімальну зарплату в країні, що автоматично призведе до підвищення зарплат. Крім цього, уряд планує збільшити витрати на лікування пацієнтів.

Раніше, по всій Україні відбувся пікет медиків через невиплату обіцяних 300% надбавки. За словами самих медиків, до медичної реформи їм видавали премії і доплати, а зараз вони отримують мізерні зарплати – по 3-4 тисячі гривень.

Місцеві вибори відбудуться в Україні 25 жовтня 2020 року.