Меркель закликала жителів ФРН встановити додаток проти SARS-CoV-2

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала співгромадян користуватися мобільним додатком Corona-Warn-App, що відстежує поширення коронавіруса SARS-CoV-2 в країні.

Завдяки тим, хто встановив додаток, можна тримати під контролем подальше поширення вірусу, зазначила Меркель в своєму щотижневому подкасті, опублікованому в суботу, 20 червня.

Канцлер відзначила, що Corona-Warn-App заслуговує довіри, так як при його розробці велику увагу було приділено захисту особистих даних і “найвищого рівня” IT-безпеки. Зокрема, мова йде про послідовне кодування і псевдонімізацію даних, а також відмову від використання геолокації і центрального сховища даних. Таким чином, “додаток не знає, ні хто ви, ні де ви перебували, а також не може встановити особи тих, з ким ви зустрічалися”, пояснила Меркель.

Канцлер відзначила, що використання Corona-Warn-App “абсолютно добровільно” і якщо хто-небудь не встановив його, це не означає, що він виявився “в невигідному становищі”. Разом з тим глава німецького уряду висловила впевненість в тому, що на користь додатки говорять дуже вагомі аргументи. “Виявивши розсудливість і почуття відповідальності, ми разом стримали поширення вірусу”, – зазначила канцлер, нагадавши, що SARS-CoV-2 досі становить загрозу і “ніхто не знає, як ситуація буде розвиватися далі”.

Corona Warn-App доступний в Німеччині для скачування з 16 червня, його вже встановили майже 10 млн осіб. Подібні додатки раніше були запущені в ряді інших країн світу.