На Дніпропетровщині чотирьох медпрацівників протитуберкульозного диспансеру підозрюють у збуті нарковмісних препаратів

На Дніпропетровщині чотирьох медпрацівників протитуберкульозного диспансеру підозрюють у збуті нарковмісних препаратів.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Зазначається, що поліцейські управління протидії наркозлочинності Дніпропетровщини перекрили канал поставки наркотиків з Одеської області та задокументували злочинну діяльність чотирьох медичних співробітниць протитуберкульозного диспансеру.

За відомостями поліції, у жовтні минулого року у Дніпрі поліцейські виявили в автомобілі місцевого жителя понад 500 пігулок наркотичних препаратів.

«Як було встановлено, наркотики зловмисник отримав у місті Одеса за рецептами лікарів-наркологів в рамках програми замісної підтримуючої терапії для хворих з опіоїдною залежністю. В ході розслідування з’ясувалося, що дані препарати були придбані незаконно», – йдеться у повідомленні.

25 червня працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом прокуратури провели ряд обшуків. До заходів долучилися працівники слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області і поліцейські управління протидії наркозлочинності Одеської області. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 4,3 тисяч препаратів замісної терапії, зокрема «Метадон», «Бупренорфін» та «Еднок».

«Встановлено, що головна лікарка протитуберкульозного диспансеру та медичні сестри кабінету замісної підтримуючої терапії порушували встановлені правила обліку та відпуску вказаних препаратів. Зокрема, незаконно видавали препарати людям, які не мали медичних показань та підстав для їх отримання», – сказано у повідомленні.

Наразі всі препарати, рецептурні бланки, документація, чорнові записи та інші речові доказі вилучені. Проводиться експертиза. За її результатами буде прийнято рішення про відкриття кримінальних проваджень за статтями 308 (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), 319 (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин)та 320 Кримінального кодексу України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів). Медикам загрожує до шести років позбавлення волі.