Американські авіаносці спрямовані в район спірних з Китаєм островів у Південно-Китайському морі

Американські авіаносці Nimitz і Ronald Reagan з кораблями супроводу спрямовані в район проведення китайських маневрів біля спірних островів у Південно-Китайському морі.

Про це 3 липня повідомила газета The Wall Street Journal.

Зазначається, що кораблі розпочнуть виконання “наймасштабніших за останні роки” навчань у Південно-Китайському морі, щоб “донести до Китаю недвозначне повідомлення про те, що вони не схвалюють нарощування військової потужності Пекіна в регіоні”.

США направили авіаносці в район військових навчань Китаю - ЗМІ

При цьому адмірал ВМС США Джордж Вікофф наголосив, що американські навчання не є відповіддю на китайські маневри, але навчання КНР “виправдовують присутність ВМС США”.

За інформацією видання, у рамках навчань будуть здійснюватися польоти літаків, що базуються на авіаносцях, з метою перевірки їхньої боєздатності.

Раніше стало відомо, що з 1 по 5 липня Китай проведе навчання в районі островів Сиша (Парасельські). У Держдепі дії Пекіна у спірних водах Південно-Китайського назвали провокаційними.

Острови Сиша є предметом територіального спору між Китаєм і В’єтнамом.

Приналежність ще одного архіпелагу в Південно-Китайському морі – Наньша (Спратлі) – оскаржують Китай, В’єтнам, Бруней, Малайзія і Філіппіни.