В Україні знизились ціни на цибулю

За інформацією аналітиків EastFruit, сьогодні на ринку України почали з’являтися оголошення про реалізацію врожаю цибулі 2020 року за рекордно низьким для останніх сезонів цінами.

Купити якісну цибулю у фермерів південних регіонів України сьогодні можна по 2,5 грн/кг ($0,09).

Про це повідомляє Agronews.

За інформацією системи моніторингу оптових цін, в кінці минулого тижня овочівники південних регіонів України продавали цибулю в 2,4 рази дорожче. Звичайно, більшість фермерів заявляють більш високу ціну на цибулю, зокрема найбільш типова ціна становить 2,8 грн/кг, але реальні продажі цибулі йдуть по 2,5 грн/кг.

«Середні оптові ціни на цибулю в Україні сьогодні рівно в три рази нижче, ніж на ту ж дату 2019 року, коли продати цибулю можна було по 7,5 грн/кг. Більше того, протягом усього минулого сезону, ціни на цибулю не опускалися нижче 5 грн/кг. Така ціна трималася тільки у вересні 2019 року, коли пропозиція цибулі на ринку була максимальною. Востаннє оптову ціну цибулі в 2,5 грн/кг фіксували на ринку України рівно 2 роки тому – на початку липня 2018 року. Однак після цього ціни почали динамічно зростати протягом майже всього сезону 2018/19 років», – зазначає Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).